Image Alt
Events

Zaterdag 13 augustus 2022

Mountainbike van Vlaanderen – Rit 2

Niet zo’n grote fan van rondjes draaien? Dan hebben we mooi nieuws voor jou: voor het eerst in onze geschiedenis schotelen we onze wedstrijddeelnemers een lange marathonrit in lijn voor, zonder lussen dus! Een mini Ronde van Vlaanderen doorheen de heuvels van de Vlaamse Ardennen, maar dan voor mountainbikers. Aan het eind heb je ruim 85 kilometer, net geen tweeduizend hoogtemeters en véél melkzuur in de kuiten. Duo’s werken dat alles voor het eerst ook volledig samen af, net als de rest van hun Mountainbike van Vlaanderen trouwens!

Je komt in onze marathonetappe langs op de bekendste hellingen van de streek. Soms via hun iconische kasseien, vaak langs hun minder bekende offroad kant. De Oude Kwaremont, de Paterberg, de Koppenberg: je ziet ze allemaal. Ook de Haaghoek, Berg ten Houte, de Eikenberg en de Kanarieberg liggen op het traject. Maar de Vlaamse Ardennen zijn veel meer dan dat, zeker voor mountainbikers. Heb je bijvoorbeeld ooit al van de IJskelder of van het bosje van Mijnheer Dokteur gehoord? Neen? Geen nood: na je passage tijdens onze zaterdagrit vergeet je ze nooit meer, da’s beloofd!

Doe geen al te gekke dingen onderweg: in de finale van de zaterdagrit staat achter iedere boom van het Kluisbos de gevreesde man met de hamer klaar om tikken uit te delen. Wie heeft nog voldoende jus in de benen en ‘kletst’ de rest van zijn groepje in de wel bijzonder pittige slotkilometers nog uit het wiel?

Locatie: Vlaamse Ardennen
Datum: Zaterdag 13 augustus 2022
Afstand: 86 km
Parcours: 1 grote lus
Klimmen: circa 1800 hm
Startuur: 9u (groepsstart)