Image Alt
Events

Zaterdag 21 augustus 2021

Mountainbike van Vlaanderen – Rit 2

Met een totaalafstand van meer dan 110 kilometer is onze zaterdagetappe het etiket marathonrit zeker en vast waard. U trekt over 2 lussen door een groot deel van de Vlaamse Ardennen. Uw benen wakker schudden, dat doet u op de steile flanken van de Rampe (what’s in a name!), iets verderop komt u hopelijk de man met de hamer nog niet tegen op de klim door het Spijkerbos. Na een lange offroadpassage rond het pittoreske Louise Marie ontdekken vaste deelnemers van de Mountainbike van Vlaanderen nadien een nieuw stuk parcours op en rond Berg Ten Houte, het keerpunt van de dag.

Maar het zwaartepunt, dat ligt in de terugkeer richting Kluisbos. In de private ‘speeltuin’ van ‘Mijnheer Dokteur’ en op de lange klimpartijen op de heuvelrug tussen het Muziekbos en de Hotondberg haalt u uw mountainbikehart helemaal op. Na een laatste stop aan het Hotond Sporthotel volgt de duik doorheen het private Heynsdaeledomein richting Henegouwen, van waaruit we de finale starten doorheen het Kluisbos. Wie heeft nog wat energie in de tank om op de rollercoaster over private bospaden zijn maats uit het wiel te knallen?

             
Locatie: Vlaamse Ardennen
Datum: Zaterdag 21 augustus 2021
Start: 10u00
Afstand: 2 x 56 km
Hm: 2 x 1250 hm
Regels: Solodeelnemers rijden twee ronden. Deelnemers die als duo zijn ingeschreven, rijden elk één ronde in een estafettesysteem.
Adres: Knoktstraat, 9690 Kluisbergen