Image Alt
Events

Zaterdag 24 augustus 2019

Mountainbike van Vlaanderen VTT

Niet iedereen heeft de conditie of de tijd om drie dagen na elkaar de hele Vlaamse Ardennen rond te biken, dat begrijpen we best. Omdat we een driedaagse willen zijn waar iedere biker terecht kan, nemen we ook dit jaar onze recreatieve veldtoertocht op in ons programma. Voor het derde jaar op rij schuiven we u een gloednieuw parcours voor de wielen. Wie er de voorbije jaren bij was, weet dat een originele omloop, een professionele bepijling, uitgebreide bevoorradingen en een gezellige après onze prioriteiten zijn! Aan de finish vindt u ook kwalitatieve douches, een bemande afspuitpost, de doortocht van onze driedaagse wedstrijd, én de mogelijkheid tot het testen van topfietsen!

Wie de langste afstand (57 km) aandoet, krijgt onder meer het beruchte Leo Piron-pad, de wereldbefaamde Koppenberg, technisch lekkers rond Ladeuze, de Taaienberg, een bijzonder fraaie passage in het Muziekbos en het uitermate pittig slot richting Hotond Sporthotel voor de wielen, met als uitsmijters de razend steile Fiertelmeers en een rondje in de Hotond Arena, de put bekend van de GP Mario De Clercq in het veldrijden! Voor de twee kortere afstanden (30 en 42 km) wordt de lastigheidsgraad aangepast, want hier worden enkele van de meest lastige hellingen weggeknipt. Voor ieder wat wils dus!

Beschik je niet over een geschikte mountainbike of eMTB? Geen probleem want onze partner Flanders Velo in Kerkhove (4km van startplaats) beschikt over een mooie verhuurvloot. Neem vandaag nog contact op met Flanders Velo – Brugstraat 4, 8581 Avelgem, België en reserveer jouw fiets!

 

PROFIEL VTT – 30 km – 640 hm

 

 

 

 

 

 

 

PROFIEL VTT – 42 km – 900 hm

 

 

 

 

 

 

 

PROFIEL VTT – 57 km – 1130 hm

 

 

 

 

 

 

 

      
Locatie: Vlaamse Ardennen
Datum: Zaterdag 24 augustus 2019
Start: Van 7u30 tot 13u30
Afstanden: 30, 42 en 57 km
Hm: 640, 900 en 1130 hm
Adres: Hotond Sporthotel, Zandstraat 4, 9690 Kluisbergen