MTB van Vlaanderen

  /  nieuws   /  Mountainbike van Vlaanderen en Flanders Classics slaan de handen in elkaar!

Mountainbike van Vlaanderen en Flanders Classics slaan de handen in elkaar!

Vanaf 2022 vaart de Mountainbike van Vlaanderen onder dezelfde vlag als Vlaanderens Mooiste, want Flanders Classics en Summerbike vzw gaan samen aan de slag. Die nieuwe samenwerking voor het meerdaagse mountainbike event zal nu van start gaan, in aanloop naar de vijfde editie die zal plaatsvinden op 12, 13 en 14 augustus.

Sinds 2017 is Summerbike vzw de drijvende kracht achter de Mountainbike van Vlaanderen. Het evenement staat bekend dankzij zijn meerdaagse mountainbikewedstrijd die zich afspeelt in het hart van de Vlaamse Ardennen. Dit jaar staat het evenement gepland op 12, 13 en 14 augustus en zullen Summerbike vzw en Flanders Classics dus voor het eerst samen organiseren.

“Wij hebben enorm veel zin in deze samenwerking”, zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. “Het offroad fietsen wordt steeds populairder en ook bij Flanders Classics hebben we sinds vorig jaar een gravelevenement op de kalender staan. Dit jaar zetten we een volgende stap en bouwen we met enorm veelplezier mee aan één van de meest uitzonderlijke mountainbike events in Vlaanderen, en bij uitbreiding België. Wij kijken er alvast uit naar enkele sportieve hoogdagen, aangevuld met die fantastische sfeer die offroad events zoveel charme geeft.”

Peter Deconinck en Simon Lamon, de oprichters bij Summerbike vzw, bouwden een unieke mountainbikedriedaagse uit: een chronorit/proloog op vrijdag, een marathon op zaterdag en een kortere maar pittige slotrit op zondag. En dat allemaal overgoten met een stevige dosis sfeer. “En die recepten willen we ook de komende jaren behouden”, klinkt het bij Summerbike vzw. “Dankzij de samenwerking met Flanders Classics kunnen we enkele tandjes bijschakelen en de MTB van Vlaanderen verder laten uitgroeien. Het klikte van de eerste minuut, want we delen dezelfde kernwaarden: onze passie voor de Vlaamse Ardennen en een stevige sportieve uitdaging, maar ook veel aandacht voor de beleving voor en na. Veel meer dan enkel een driedaagse wedstrijd willen we onze deelnemers ook leuke herinneringen bezorgen.”

Solofietsers of duo’s die graag deelnemen aan dit unieke evenement, dat je meeneemt naar de minder bekende offroad kanten van de iconische Ronde van Vlaanderen-hellingen maar ook langs uitdagende singletracks door uitgestrekte privébossen, kunnen zich binnenkort inschrijven en alvast de voorbereiding op een onvergetelijke driedaagse starten.